søndag 30. september 2007

Bursdag og strikkegaver.

Fikk 2 par tova tøfler og vanter til LilleBa : )

I dag var det bursdagsfeiring hos svigerfar. Etter kaker og kaffe peiltes praten raskt over på strikking til det første barnebarn og olderbarn som er ventet om kort tid.. ( har termin 18 okt ) de er kjempeflinke å strikke alle mann på samboers side.. Så da fikk jeg i tillegg til dagens gaver bestillt en hvit sommerkjole , tubestrømper ( som jeg har prøvd 3 ganger selv å strikke uten hell ) , en jakke, en djevellue og Lisbeth Dalhs lange flettestrømper til meg selv : ) Dette er virkelig luksus.. i tillegg har de begynt å strikke sett til en baby born dukke som babyen ( mrk. som ennå ikke er født ) skal få når hun er 3 år!!!. Ivrige strikkere ja : ) Men for all del kjempestas for oss.. skulle bare ønske jeg var en flink strikker selv..det er jo så mye fiiint-- og småting til baby går jo så fort å strikke sies det... og med min dårlige tålmodighet hadde det passet perfekt..
I morgen er det bursdag igjen.. Mor blir 50 år.. så da må jeg lade opp til smørbrød og kaker igjen.. maaaaange bursdager i oktober i vår krets., alt for mange.

torsdag 27. september 2007

Solen skinner å det lukter nybakt : )

Solen skinner flott i dag fra skyfri himmel..
Var innom en tur på jobben i dag tidlig. ( svangerskapspermisjonen min begynner i dag ) og der fikk med meg en hel pose epler av min beste kollega, som jeg kommer til å savne maaaaasse i permisjonen!!., hun er en skikkelig kakemons som meg så nå skal det bakes eplekake her i huset..mmmm
Dobbel prosjon i langpannen.. strødde på med litt brunt sukker og hakkede mandler på toppen i tillegg ..
Ferdig.. 3 epler ble til overs.. skikkelig fin og høy ble den også.. og det lukter himmelsk her inne nå.. : ) me happy.. Nå trengs det litt go kaffe her i gården siden dagen min startet kl 0500 i dag.. skal strikke litt videre på babysjerfet så ta en liten kvil tenker jeg.. Skal få gått meg en tur og senere siden det er så flott vær-- skal ta med kameraet så kansje jeg kan få knipset noen blinkskudd av denne flotte høstdagen.. snart helg også nå kjære bloggvenner : ) Klem Miss T

onsdag 26. september 2007

Godt og gammelt..

En veldig gammel kjøkkenvekt.. nostalgisk og fin.
Skal det være litt nykvernet kaffe.... ?
Disse flotte møblene står presset sammen i et lite hjørne oppe i gangen min. Planen er at symaskinen skal flyttes til en mer utstillingsplass som pynt. Pianokrakken skal jeg trekke om men er usikker på om jeg skal male den hvit i tillegg.. noen tips ?
Kisten er fin i seg selv som den er syns jeg.. den er stappet til randen av julepynt... gleder meg allerede til den skal tas frem : )

tirsdag 25. september 2007

Gått i hi....



I dag har jeg ligget strekk ut hele dagen..verker sånn i ryggen.. gleder meg stort til å få fødselen overstått..23 dager igjen..phu... så nå bærer det i seng igjen.. håper å få sove noen timer .. natti natt..

mandag 24. september 2007

Julestemning.




I dag er det akkuart 3 mnd igjen til julaften folkens : ) snart pyntes gatene med lys og julemusikken settes på i butikkene. WOW så tiden flyr..

Jeg har planer om å stikke noen hvite tova nisser eller engler til jul, så i dag har jeg fått meg oppskrift. Kjøpe meg noe garn og i dag når jeg var i byen , skal prøve å strikke noen babystrømper.. så nå er det frem med stikkepinnene. Måtte tenne i peisen og i dag , det er nemlig kuling i dag på Vestlandet.. og det regner i vinkel...usj.. Godt vi har hole hus pleier min farmor si : )

lørdag 22. september 2007

Vedkasse fra krigen...


Endelig har samboer vært i kjelleren og hentet opp vedkassen vår. Det er en gammel patronkasse som ble brukt av tyskerene under krigen i 1940.. Kassen fant jeg innerst i klesskapet til min farmor og farfar som har bodd i dette huset vi bor i nå. Tyskerene okkuperte huset her å brukte det som utkikkspost for å kontrollere sjøtrafikken ..


Satte noen konglergreiner i en vase for å få litt høststemning inne også.. nå mangler bare veden.. for i kveld skal det fyres for første gang...brrrr...

Høstkrans..




Vært ute å plukket litt kongler for jeg ville lage meg en høstkrans..vel.. det ble nå en krans men ikke slik den så ut i tankene mine.. hadde sett for meg en stor flott krans med både rognebær, kongler og fine høstfarger.

fredag 21. september 2007

Tilda hjerter ....eller bare hjerter.


Fikk sydd to hjerter mens jeg så tv i kveld.. tenke å pynte de med litt blonder.. for de ble litt ujevne rundt kantene ..kremt .. øvelse gjør mester : )

Minimakeover.

Slik så det ut i hyllene over kjøleskapet før start.. rot , rot og atter rot...Noen av kokebøkene mine
Så var det sorteringen av alle oppskrifter.. nå er det egen julekatogori, påske , lam, sommer , høst, sunt å lett og selvfølgelig desserter : ) skal det være system så skal det være system..hehe..
Ferdig ... endelig...Fornøyd med min egen innsats : )
Så kom min kjære mor med flotte blomster til meg : ) Ønsker dere alle en god helg .

torsdag 20. september 2007

Dagens pyssel.

Tvinnet litt ståltråd rundt noen kubbelys.. i tillegg perlet jeg et hjerte..
Telysboksen er fyllt til randen.

Et gammelt syltetøyglass fikk en blondekant og en sommerfulgdetalj...
En jusholder i metall er blitt lysholder med englepynt og perler..

onsdag 19. september 2007

Mimring fra årets siste båttur.. i august.

Det ble en flott avslutning på kvelden.
Her bor jeg.. i det gamle hvite huset til venstre.
Miss Svan....
En liten ensom geit som gresset rundt..

tirsdag 18. september 2007

Høst

Dette er utsikten min fra stuen,. kan ikke klage på den på en dag som denne. Det bor ingen folk i dette huset dere ser. Det leies ut til allslags eventer som bryllup, barnehager etc.. veldig idyllisk plass..å rett utfor min stue : )

Litt selvplukket lyng på trappen ønsker gjester velkommen : ) Fant denne korgen på fretex til 15 kr ..

søndag 16. september 2007

Mini Julaften ?





Mine foreldre har vært på weekendtur i København i helgen.. så da vanker det alltid noen bygaver..hehe.. er storfornøyd nå. Mor har jammen truffet blink denne gang. Hadde skrevet en liten ønskeliste fra Lisbeth Dalhs julekolleksjon., men den pakket de ikke opp før i desember . men noen skatter hadde hun selvfølgelig med seg.. en søt hjerteramme til Babygirl , 2 fattigmanns lykter ( knallfine med lys i ) , og 2 stjernetelysholdere for vegg... kansje de skal gå som julepynt.. litt usikker på hvor de skal få sin plass. En pose minimars fikk bli med meg hjem og et kjempeflott kjolesett til lille ba.. i tillegg hadde hun kjøpt masse som hun skal gi som julegaver til babyen..

Jeg fikk også rasket med meg siste utgave av hus och hjems
jattenummer mens jeg ventet på flyplassen , så nå er det ned i hvilestilling og frem med minimarsene : ) god søndagskveld alle sammen !

lørdag 15. september 2007

Surprise : )



Fikk en flott pakke av samboeren min i går . En kosebukse fra Bjørn Borg bukse som jeg kunne ha på sykehuset etter fødselen : ) Bare håpe den passer litt bedre da.. supertrang nå.. så viiiidt jeg fikk den igjen...*KREMT * knappene stod på spreng.. 4 uker igjen til termin nå.
Tanker som holder motet oppe:
* kunne gå i vanlige klær igjen.. ( forhåpentligvis )
* kunne gå uten å verke seg ihjel av bekkenlåsning, ryggplager
* kunne gå opp en trapp uten å pese som en hval
* kunne spise allslagsen oster og drikke EKTE vin og øl...hehe.
* kunne trekke pusten helt ned i magen
* kunne snu seg i sengen uten hjelpemidler
* kunne løpe, trene, danse og bare gå hvor fort en selv vil...
* Å sist men ikke minst få holde å bli kjent med den lille jenta som vi venter : )

fredag 14. september 2007

Første høststorm på vestlandet.


I dag er det meldt storm her på Vestlandet.. så i kveld blir det en innekveld med brennhet nachos med allslagsens tilbehør etterfulgt av godter og film : ) Før stormen må man fyre opp lanternene.. , min står i stuevinduet og gir en koselig stemning..God helg alle sammen !!

onsdag 12. september 2007

Omsorg fra min kjære : )


Fikk akuratt en overraskelse av sambo.. han hadde vært og handlet og tatt med 2 blader til meg.. skal ikke så mye til for å varme et slitent gravidhjerte : ) nå er han i full sving med å lage middag og rydde kjøkken. livet ble straks litt lettere..hehe : ) legger med et bilde av raggsokkene jeg drømmer om.. var de ikke fiiine ?? Nå skal jeg kose meg med de nye bladene og vente på at middagen blir servert. I kveld er det decor ute / inne kl 20.00 på tv 3..gleder meg ..ha en fin kveld alle bloggvenner og kjente..Klem

Det blomstrer ennå...



De Spanske margerittene og bacobaen står fint ennå.. men høsten er vel kommet kan man trygt si. Iskald vind og synkende temperatur..så da blir det mange innekvelder med telys og fyr i peisen..med min nedsatte mobilitet er det fint lite jeg får gjort av alle mine prosjekt : ( Planen er nå å lære meg å strikke raggsokker..har sett noen veeeeldig fine i Lisbeth Dahls julekolleksjon.. men det blir nok for avansert med flettemønster og greier..men man har lov til å drømme : )

tirsdag 11. september 2007

I min stue...



Denne sjenken har vi hatt stående i kjellern full av verktøy og skrot i over 2 år.. jeg har mast om vi ikke kunne pusse den opp og male den hvit.. omsider er dette blitt gjort... jeg er veldig fornøyd med resultatet..Opprinnelig er det en teaksjenk, men etter pussing, litt sparkling og 2 strøk med hvit høyglansmaling er dette nå mitt favorittmøbel i stuen.. skulle bare vært 3 cm kortere.. gardinene krasjer litt siden..

mandag 10. september 2007

Strikket baby bootees...eller prøvd..


Jeg syntes saartjes bootees var sååå søte at jeg måtte prøve meg..men oppskriften er på engelsk og jeg er absolutt ingen dreven strikker.. men jeg knotet meg igjennom.. men det mangler ennå å hekle løkker til knappene.. ( må spør svigermor om hjelp til det ) men tok nå ivertfall et bilde av foreløpig resultat : )


søndag 9. september 2007

En flott gave fra mor : )


I dag kom min mor med et nydelig sølvfat og to små søte skåler til meg..Nypusset var det også : )
Det står foreløpig oppå peishyllen.. vet ikke helt hvor det skal stå ennå.
Nå har jeg satt ein deig til skoleboller , får besøk i kveld av en del venner til den store Robinsonpremieren..( vi kjenner nemlig en deltaker i år )
så da må vi følge med : )

lørdag 8. september 2007

Superfin pakke fra VIRRE !!!





I dag fikk jeg pakken jeg hadde bestillt fra VIRRE ( ligger under fine linker ) Pakken var pent innpakket i rosa slikepapir med søtt kort og to nydelige små hjerter.. å inni pakken lå ennå et hjerte og en kjempefin tags i tillegg til min bestilling : ) ... Kjempetusen takk for handelen !! jeg kan virkelig anbefale dere å handle fra Virre.. Så her får du litt reklame virre-virre- vipp... håper det er greit...hehe : )