lørdag 12. januar 2008

Sunnere liv

I går kveld satte jeg en speltmelsdeig. Dette er en kjempelett oppskrift som jeg fikk tidligere i uken på barseltreff. Den skal kaldheve i minimum 5 timer og kan stå i kjøleskapet i dagesvis. Så klatter du kun ut så mange rundstykker du vil steke og setter deigen tilbake i kjøleskapet. Å disse er knallgode.. det var alle i barselgruppen enige om så vi fikk oppskrift alle mann : ) Så lørdagsmorning hadde vi ferske rundstykker til frokost... koselig.. så lukter det nybakt i huset i tillegg. .. ekstra bonus : )
Jeg tenkte at jeg skulle dele denne lette oppskriften med dere, siden det er flere som kjemper mot kiloene....hehe...

MissT` s Speltmelsrundstykker ( brød om du vil)
1/2 liter kaldt vann
5 gr fersk gjær ( ja, røres i kaldt vann)
1 ts sukker
1 ts salt
300 sammalt spelt
300 vanlig spelt

Eltes i kjøkkenmaskin eller for hånd. Kaldheves i kjøleskap i minimum 5 timer. Stekes på 225 gr i ca 17 min ( jeg stekte de i 20 min ) deigen har jeg stående i bakebollen med plastfolie over.. kan stå en stund i kjøleskapet.. å vips så har du helt ferske rundstykker til frokost, lunsj , kvelds eller supper ... Lykke til hvis du vil prøve : ) god helg.. nå skal jeg på åpningen av kulturbyen Stavanger !!!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Heihei!
Koselig at du tok turen innom bloggen min. Har lest igjennom bloggen din nå, og du verden så fint du har det.
Skal legge ut bilder og skrive litt mer senere jeg også.

Aina sa...

Hei, bare innom for å se om det var noe nytt fra denne kanten;0)
Ferske hjemmebakte rundstykker hørtes fristende ut, var en ide...
Håper du hadde det kjekt på kulturby-åpningen.
Klem fra meg!

elisabeth sa...

Jeg blir hjerne med til NY;)